Kurs

Trenerkurs 2017:
Første halvår:

Trener 1-kurs Oslo Tennisarena:
Del 1: 3-5.mars
Del 2: 24-26.mars
Del 3: 28-30.april

Trener 1-kurs Kristiansand/Arendal:
Del 1: 27-29.januar
Del 2: 28-30.april
Del 3: 9-11.juni

Trener 1-kurs Stavanger:
Del 1: 17-19 mars
Del 2: 28-30 april
Del 3: 23-25 juni

Trener 2:
Det blir avholdt trener-2 kurs høsten 2017. Datoer kommer.

Trener 3:
Avslutning av trener-3 kurs påbegynt 2016. Datoer kommer.
Neste trener-3 kurs begynner senhøst 2017/2018.

Etterutdanning:
22. februar - Gruppeinstruksjon med fokus på individuell oppfølging.
15. mars - Trenerens rolle, mål og middel
10. mai - Tema ikke satt, kom gjerne med ønsker

Coaches conference 2017:
Invitasjon til denne eventen sendes ut i slutten av februar, men hold av fredag 31. mars og lørdag 1. april i kalenderen. Det blir som vanlig topp internasjonale og nasjonale forelesere med temaer innen motivasjon, kommunikasjon, mental trening, fysisk trening og teknologi.

Søndag 2. april, dagen etter coaches conference blir det mulighet å være med på workshops (seperat påmelding). PTR (Professional Tennis Registry) vil være en av bidragsyterne denne dagen.

Online påmelding til alle kurs
Påmelding skal skje via www.minidrett.no (med unntak av Trener 3, påmelding her på [email protected])
Velg først kurs og skriv deretter inn søkeordet «tennis» for å søke frem alle tilgjengelige kurs fra NTF.

For de som mangler brukernavn og passord, trykk på ”ny bruker” øverst til høyre i skjermbilde. Følg så instruksjonene via ”Registrer ny bruker”.

Trener 1
Kurset er for de som ønsker å introdusere tennis for nybegynnere eller lett viderekommende. Kurset går over 3 helger med avsluttende skriftlig og praktisk eksamen på den siste søndagen.
Les mer om kurset her.

Trener 2

Dette er kanskje det viktigste kurset for norske klubbtrenere ettersom kurset har til hensikt å utvikle deltakerne til å jobbe med videregående spillere som har begynt eller er godt etablerte konkurranseutøvere. Kurset tar for seg områdene, trenerrollen, kommunikasjon, metodikk, strategi og taktikk, biomekanikk, avansert teknikk utvikling, diagnostikk/feilretting), mental trening/psykologi, fysisk trening, planlegging/periodisering, målsetting mm
Les mer om kurset her.

Trener 3
Dette er kurset for de som jobber som sjefstrener eller faglig leder i en klubb/region/forbund. Trenerne som melder seg på dette kurset bør jobbe med utøvere på høyt nasjonalt nivå og/eller med spillere som har internasjonale ambisjoner. Les mer om kurset her.

Jobbeskrivelser T1-T3
Trykk her for å lese hva som forventes av de som uteksamineres fra kursene våres.

For henvendelser vedrørende kurs/utdanning/coaches conference, ta kontakt med Aslak J. Paulsen

Trenerforeningen

Norges Tennistrenerforening (NTTF) ble etablert i 2015. Per 2017 styres og organises NTTF av Markus Berg (Asker TK), Torgrim Fossbråten (VBTK), Øivind Sørvald (Sportssjef, NTF) og Aslak J. Paulsen (KLUBBDRIVe, klubbsupport og utdanning NTF).

NTTF har som hensikt å fremme utviklingen av norsk tennis gjennom å ivareta trenernes interesser, utvikle dem sportslig, øke samarbeidet mellom trenere og klubber, øke statusen på yrket og å skape motivasjon blant trenere som jobber i Norge.

NTTF er for trenere som har godkjent grunnutdanning gjennom Norges Tennisforbund (NTF). Dette kan være gjennom kurs i regi av NTF, eller gjennom at NTF godkjenner utenlandsk utdanning og konverterer denne til norsk standard. Trenere som er medlemmer av NTTF skal også være lisensierte.

Lisens som trener fås gjennom å ha gjennomgått grunnutdanningen og fått denne godkjent, eller ved å konvertere utenlandsk utdanning til tilsvarende norsk utdanning. Lisensen varer i to år. I løpet av perioden må treneren delta på fire firetimers kurs i regi av NTF, eller dokumentere annen kursdeltagelse fra relevante organisasjoner eller kursholdere. Dette kan være ITF, PTR, Olympiatoppen, Norges Idrettsforbund, Norges Idrettshøyskole eller lignende.

For å bli medlem av NTTF må treneren være aktiv i en norsk tennisklubb. Medlemskapet koster kr 950,- per kalenderår, og inkluderer to etterutdanningskurs i året (annonseres). I tillegg får medlemmer rabatt på trenerseminaret i april, gratis tilgang på PTRs nye ressursside Tennisgate, PTR affiliate medlemskap, TennisPro, Tennis Magazine, PTR newsletters, rabattavtaler gjennom PTR, gratis inngang til NM ute og landslagsarrangementer. Dessuten vil medlemmer få tilbud om deltagelse på internasjonale seminarer.

Bare ved å delta på 2 etterutdanningskurs vil et medlemskap lønne seg. Med alle de fatastiske fordelene burde alle heltidsansatte og deltidsansatte melde seg inn!

Alle spørsmål og henvendelser knyttet til trenerforeningen sendes til: Aslak J. Paulsen