Hoveddel Side topp

Stian Boretti: Norges Davis Cup-konge

Stian Boretti er spilleren med flest Davis Cup-kamper

Snakker vi Davis Cup og Norge kommer vi ikke utenom en bestemt spiller. Det er Stian Boretti. Han  troner øverst på den norske Davis Cup-listen med 39 spilte kamper.

Stian har blitt 36 år og var på sitt høyest rankede i 2006, da han i juli var nr 375 på ITF-listen.

Til daglig jobber han i Tennisbutikken på Oslo Tennisarena, hvor vi treffer ham under forberedelsene til Davis Cup-oppgjøret mot Irland.

"Jeg får ikke tid til å spille så mye lenger. Og det siste året har ryggen plaget meg en del. Men jeg håper å få spilt mer i sommer. Gjerne lagkamper, for det synes jeg er gøy" innleder Stian.

Om alle DC-kampene han har spilt er det, selvfølgelig, noen han husker bedre enn andre - om enn det er mange kamper og opplevelser å nevne. Det er mye han kunne fortelle.

"Jeg tror den viktigste kampen jeg spilte var mot Danmark i 2002. Det var Jan Frode Andersen og jeg som var laget - og jeg spilte avgjørende opprykkskamp til 1. divisjon. Og jeg vant og vi rykket opp". Dette var 6. - og føreløpig siste - gang Norge var i 1. divisjon. "Dette er sannsynligvis den Davis Cup-kampen jeg er mest førnøyd med - den er ihvertfall høyt oppe på listen.

Les: "Endelig en norsk tennishelt" / VG, 17.6.02 

"Jeg tror den verste kampen jeg har spilt var den mot Luxemburg. Jeg husker kampen veldig godt, men er litt usikker på årstallet" fortsetter Stian...

"Fredagen tapte jeg i fire sett mot Gilles Muller. Lørdag tapte Jan Frode og jeg doublen i fem sett. Søndag var Jan Frode først ut og han vinner singlen sin. Således står det 2-2 i kamper - og jeg spiller skjebnekampen om å beholde plassen i 1. divisjon.
Jeg leder 4-2 i femte og avgjørende sett, og motstanderen sliter med skikkelige kramper. Jeg ser for meg at jeg nå tar jeg det - men i steden får også jeg kramper. Kramper i begge hoftene, så jeg knapt kan bevege meg. Jeg taper 4-6 i avgjørende og vi taper landskampen 2-3. Det var vanvittig bittert...".

Spillere med 15 kamper eller 7 uttak for Norge. Oppdatert 29.6.17

"Tennisen er veldig annerledes i dag enn da jeg spilte" fortsetter han. "Topptennisen er mye mer fysisk og tempoet er tilsvarende høyere. Skulle jeg hevdet meg i dag måtte jeg trent mer skadeforbyggende og ikke minst trent mer serve. Og antagelig måtte jeg ligget mer i Spania for knallhard trening. Også kostholdet, da. Men dette er jo lett å si i ettertid..."

Og vi kommer ikke utenom at helgens kamper.

"Etter første dag leder Norge 2-0, men doublen tror jeg er åpen. Men jeg går for 5-0 til Norge" avslutter han - og skyter inn at Tennisbutikken er åpen i helgen og han er klar for en tennisprat med de som har lyst...

Stian Boretti på jobb i Tennisbutikken på OTA 

Forsidebilde: Stian spilte Grand Prix på Lillestrøm for 2 sommere siden. 

Tekst, foto, grafikk: Espen Hildrup. 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn