Hoveddel Side topp

Caspers første ATP-finale!

Casper tok seg i natt til sin første finale i en ATP-turnering. Det er første "norske" finale på 24 år!

For Casper ble nattens kamp i US Men's Clay Court Championship en ny erfaring: Han var favoritt i en semifinale på ATP-nivå. Motstander var den colombianske kvalspilleren Daniel Elahi Galan, med en tildels beskjeden 241. plass på ATP-rankingen. Men ikke for det: På sin vei til semi'en sendte Galan både 1. seedede Steve Johnson (ATP #39) og #67 Jordan Thompson ut av turneringen. 

Uheldig start - forrykende avsluttning

Etter to innledende games får Casper vondt i nakken og må ta medical. Galan vinner poengene og Casper blir liggende under 1-4 og 2-5. Det ser langt fra lyst ut.

Men nakken blir bedre og Casper gjennomgår en "extreme makeover". Han spiller etterhvert fantastisk tennis og snur 2-5 til 7-5.

I begynnelsen av 2. sett er det Galans tur til å ta medical. Casper har brutt Galans serve og leder 2-1. Han slår forehands og server som seg hør og bør for en spiller godt inne blant verdens 100 beste. 4-2. Forehanden er et mektig våpen. Nytt break for Casper. 5-2 og egen serve blir til 6-2! 

24 år siden sist

Casper er i sin første ATP-finale. Man må 24 år tilbake i tid for å finne en tilsvarende norsk ATP-innsats. Da var pappa Christian i finalen i Båstad.

Nattens seier bringer Casper ytterligere oppover på ATPs live ranking; fra 72. til 68. plass ... and still counting.

Videoanalytiker og idrettssjef NTF Øivind Sørvald sier:
- En ny bra kamp av Casper, selv om han hadde trøbbel med nakken... Han slår 22 vinnere og 25 feil. Veldig solid og presset motstanderen til 45 feil. Christian Garin er en bedre motstander, men nå skal jeg bruke tid for å se hva Garin gjorde når han slo Casper i semifinalen i Sao Paulo tidligere i år". 

Caspers videoanalytiker Øivind Sørvald  

Da vi snakket med Christian Ruud før semifinalen var også han godt fornøyd med Caspers innsats. Han er neppe mindre fornøyd nå... Christian forteller at de trives godt på River Oaks Country Club og i Houston, hvor Casper er populær hos fansen. 


Christian Ruud - var i finalen i Båstad for 24 år siden  

Christian Garin i finalen

I finalen venter 22-årige, ATP #73 Christian Garin fra Santiago, Chile. I semifinalen slo han ATP #71 Sam Querrey i to sett. 
Garin og Casper har spilt mot hverandre èn gang tidligere. Det var i begynnelsen av mars, i semifinalen i Sao Paulo (ATP250 Brasil Open), hvor Garin vant 6-4 6-4.

Finalen starter 'not before' kl 2100 norsk tid (; kl 1400 Texas-tid) og vises på ATP TennisTV

 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn