Hoveddel Side topp

Alt klart for årets innendørs Junior-NM og Landsturnering

I Stavanger og Bergen innledes påsken med store arrangementer

Klokken 1600 i ettermiddag starter årets innendørs Norgesmesterskap for juniorer og Landsturneringen U12.

I Stavanger spilles U14 og Landsturneringen, mens i Bergen starter kampene for U16 og U19 imorgen.

- Jeg gru-gleder meg, det kribler litt i magen, som det alltid gjør rett før starten på store arrangementer, innleder turneringsleder Ole Storhaug på telefon fra Stavanger i morgentimene. - Det blir ca 500 kamper de neste 7 dagene. Vi spiller på de 8 innendørsbanene våre, samt at vi har fått låne 3 innebaner på Sola og ytterligere 4 grusbaner ute. En del av bonuskampene skal spilles på grusen, hvis været tillater det .

Fast4-formatet er relativt nytt i Norge og U12 spiller etter dette under Landsturneringen.
- Nytt i år er at Landsturneringen U12 spilles som Fast4. Det blir spennende, sier Ole før han avslutter:  - Vi oppforderer bl.a foreldrene til å ta med racketen, da grusbanene vil være tilgjengelig for alle som har lyst. Det kan gjøre ventetiden litt kortere.  

Team Nordberg i klubbdrakter under fjorårets NM!  

I Bergen starter kampene for U16 og U19 imorgen, fredag. Her er det Fredrik Vabog som er turneringsleder. Vabog er intet mindre enn kåret av ITF til "Tournament director of the year 2018".

- Vi gleder oss til å være vertskap for disse to Junior-NM'ene. Dette er Paradis TKs første doble Norgesmesterskap. Og sammen med Stavanger er vi stolte over at Norges beste juniorer samles her på Vestlandet for å gjøre opp om edelt NM-metal, sier Fredrik.

Fredrik er fornøyd med deltagelsen. - I klassene hos oss, U16 og U19, er det god deltakelse. Det er spesielt i jenteklassene at utviklingen er positiv i forhold til tidligere år for NM både inne- og utendørs. I U16 er det like mange jenter som gutter (35) og i U19 er forskjellen "uvanlig" liten (21 jenter, 28 gutter). Vi kan jo håpe at en slik balanse kan bli den nye normalen".

Vabog vektlegger at alle skal ha noen fine dager i Bergen. - Uavhengig av den enkeltes målsetning er vi som arrangør opptatt av at NM skal være en arena for mestring, fellesskap og idrettsglede. Vår ambisjon er at alle deltakere skal trives best mulig både på og utenfor banen under hele oppholdet.

- Det er meldt strålende vær, så vi oppfordrer alle til å besøke bl.a Fløyen, Bryggen, Akvariet og Fisketorget. Slik kan man lade batteriene og gjøre NM-opplevelsen enda bedre, kanskje til et minne for livet, avslutter Fredrik.

Og som Vabog sier er det en positiv deltagertrend. NTFs Tina Falster så litt nærmere på tallene og fant dette: 

Vi håper alle får noen fine tennisdager og ønsker alle involverte lykke til!

Vi oppdaterer underveis. 

Kloke ord i Stavanger...  

Forsidebilde: Turneringslederne Ole Storhaug i Stavanger og Fredrik Vabog i Bergen ønsker velkommen!

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn